Bijeenkomst ‘Wet Banenafspraak Participanten op de werkvloer’ Ministerie van Defensie


Bijeenkomst ‘Wet Banenafspraak
Participanten op de werkvloer’
Ministerie van Defensie

Op maandag 26 september heeft Werkpad deelgenomen aan de bijeenkomst “Wet Banenafspraak, participanten op de werkvloer” van het ministerie van Defensie. Medewerker van Werkpad Claire Meijer, die doof is en een waar talent, werd geïnterviewd door haar collega Iris Aaldijk. Onder ander over hoe de samenwerking tussen een horende en een dove collega werkt én over hoe het met de communicatie op de werkvloer gaat. Over wat de specifieke vaardigheden zijn die dove mensen hebben en waarom het van toegevoegde waarde is om een doof talent in je team te hebben.
Men vond het verfrissend om in maar 15 minuten tijd een soort elevator – pitch te krijgen. Er zijn veel positieve reacties op gekomen.

De andere sprekers waren zeker inspirerend en de boodschap van alle sprekers die middag was dezelfde, namelijk: “Gewoon doen!”. Stoppen met zeggen en denken dat er geen tijd of capaciteit voor begeleiding is, stoppen met zeggen en denken dat het allemaal gedoe geeft of dat iemand niet in het team past. Beginnen met interesse in de ander en een open houding. Beginnen met doen; anders komen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt nooit aan de slag. Niet morgen maar nu. Ook mensen die doof zijn. Ieder is uniek en heeft eigen talenten. Dus werkgevers van NL: kom op: Gewoon doen!

Defensie is al heel goed bezig en begrijpt wat inclusief werkgeverschap inhoudt. Een voorbeeld voor veel andere werkgevers.
Het was een fijne en leerzame middag en een ‘eyeopener’ voor het publiek.