Hulp bij solliciteren

headerfoto gesprek

Hulp bij solliciteren

Of je nu al ervaring hebt op de arbeidsmarkt of binnenkort met je eerste baan zou willen beginnen, het vinden van werk is een intensief traject. Misschien weet je al wel wat voor soort banen je wel of juist niet zou willen. Maar het kan ook zijn dat je eigenlijk helemaal niet weet wat voor werk jou voldoening zou kunnen geven. Hoe kies je, hoe zoek je en hoe vind je die leuke baan?

Wat kan Werkpad voor je doen?
Vaak is het zoeken naar werk iets wat best een tijd kan duren. Dan is het fijn als iemand je helpt om positief en gemotiveerd te blijven. Werkpad weet goed wat voor soort banen er zijn en wat daarbij komt kijken. Maar ze weten uit ervaring ook welke banen goed bij jou zouden passen, of wat nodig is om het te laten passen. Daarnaast kan Werkpad je helpen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je sollicitatiegesprek, zodat je je kansen om de baan krijgen groter maakt.

Er zijn zoveel banen, maar wat past nou echt bij mij? Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen.

 

 


School en stage

Als je een beperking hebt, kan het zinvol zijn om op school al te kijken of er dingen zijn die echt heel veel uitdagingen zullen opleveren in een bepaalde baan. Of misschien zijn er juist bepaalde vakgebieden waar jouw talenten goed tot hun recht kunnen komen. Je kunt Werkpad daarom al om advies vragen als je je profiel moet kiezen. Zeker als je nog er twijfelt tussen bepaalde profielen, dan kan dit advies helpen om een goede keuze te maken.

Als je tijdens je opleiding stage moet lopen, dan krijg je te maken met een werkplek en collega’s. Net als bij een echte baan. Ook bij je stage kan Werkpad helpen om alles goed te laten verlopen.

Wil je meer weten over deze dienst? Bel of mail ons dan: 073 55 88 396 / info@werkpad.nl

 


Loopbaanadvies

Heb je werk maar wil je weten wat je mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt? Wil je je verder ontwikkelen en stappen zetten binnen je loopbaan? Dan kan Werkpad je helpen om je capaciteiten en ambities in kaart te brengen. Samen maak je een plan om te kijken wat nodig is om je loopbaan verder vorm te geven.

Wil je meer weten over deze dienst? Bel of mail ons dan: 073 55 88 396 / info@werkpad.nl

Loopbaanassesment  >
Loopbaanorientatie  >
Arbeidspsychologisch onderzoek  >
Capaciteitenonderzoek  >

 


Hulp bij solliciteren

Het is soms niet eenvoudig om vacatures te vinden die bij jou passen. De arbeidsconsulent van Werkpad kan je daarbij helpen. De arbeidsconsulent kan je ook helpen om je goed voor te bereiden op je sollicitatie. Samen stellen jullie je curriculum vitae (cv) op en ook bij het schrijven van brieven kan de arbeidsconsulent je helpen. En als je dan uitgenodigd wordt voor en gesprek, kan de arbeidsconsulent je helpen je daarop voor te bereiden.

Capaciteiten onderzoek
Om te weten wat bij jou past en waar jouw talenten het best tot hun recht komen, kun je een capaciteiten onderzoek (intelligentieonderzoek) laten doen. Hiermee krijg je beter inzicht in welke opleiding of welk soort werk het meeste kans op succes oplevert.

Aan de slag
Wanneer je een vacature hebt gevonden waar je enthousiast van wordt en die aansluit bij jouw mogelijkheden, dan wordt het echt spannend. Want nu is het zaak dat je kunt laten zien waarom jij geschikt bent voor die baan. Dat begint natuurlijk bij het schrijven van je sollicitatie en het opstellen van je cv. Daarna volgt een gesprek, en misschien een praktijkopdracht of een assessment. Op al die stappen kun je je goed voorbereiden, zodat je als het zover is, je het beste van jezelf laat zien. Werkpad kan je daarbij helpen.

Wil je meer weten over deze dienst? Bel of mail ons dan: 073 55 88 396 / info@werkpad.nl

 


Beroepskeuze advies

Wat kan je? Wat wil je? Wat past bij jou? Wat is haalbaar? Dit zijn slechts enkele van de vele vragen wanneer je passend werk wilt vinden. Een beroepskeuzetest kan je helpen om de antwoorden inzichtelijk te krijgen. Het beroepskeuze advies van Werkpad is gebaseerd op reguliere methoden en testen, alleen zijn deze waar nodig extra toegankelijk gemaakt. Ben je nog geen achttien jaar, dan wordt dit vergoed door ziektekostenverzekering, en soms ook voor personen ouder dan achttien jaar. Werkpad kan je er meer over vertellen.

Wil je meer weten over deze dienst? Bel of mail ons dan: 073 55 88 396 / info@werkpad.nl