Slechtziend of blind

headerfoto barista

Als je slechtziend of blind bent

Wat kan Werkpad voor jou doen?
Als je problemen hebt met zien, kun je tegen uiteenlopende uitdagingen aanlopen. Wat Werkpad doet, is samen met jou deze uitdagingen, obstakels, problemen of hoe je het maar wilt noemen, in kaart brengen. Vervolgens gaan we samen op zoek naar de juiste oplossingen. Dat kunnen hulpmiddelen zijn, bijvoorbeeld in de computertoegankelijkheid. Maar het kan ook voorlichting aan je (toekomstige) collega’s zijn in hoe jullie ervoor kunnen zorgen dat de onderlinge communicatie goed verloopt.

Oplossen en aanpassen
Niet alle uitdagingen zijn eenvoudig op te lossen met een aanpassing of hulpmiddel. Wanneer bijvoorbeeld blijkt dat het werk dat je doet ondanks alle mogelijke aanpassingen, je meer energie kost dan dat het je oplevert, dan moet je misschien besluiten om je werk anders te gaan doen, of om ander werk te gaan doen. Ook daarbij kan Werkpad je helpen.

Kortom, Werkpad heeft de kennis en creativiteit om samen op zoek te gaan naar passende, individuele oplossingen om duurzame arbeidsinzetbaarheid te bevorderen. Jouw capaciteiten en ambities vormen daarbij het uitgangspunt.

Meer weten?
Bekijk vast eens de onderstaande diensten van Werkpad. En bel ons als je meer informatie wilt of jouw situatie eens voor wilt leggen.

Capaciteitenonderzoek  >

Energiemanagen in je werk  >

Mobiliteit ‘Zicht op je loopbaan’ >

Visueel functieonderzoek  >

Verlichtingsonderzoek  >

Onderzoek computertoegankelijkheid  >

Voor een overzicht van alle diensten  >


Lees de verhalen van Carmen, Martine en Remko

header ervaringsverhaal Carmen Rieks met de quote het is heel fijn om te ervaren dat het ook anders kan

header ervaringsverhaal remko brilman met de quote denk in mogelijkheden

header ervaringsverhaal martine muizelaar met de quote ik wil iets voor de maatschappij betekenen