Werkplekonderzoek

Werkplekonderzoek

Hieronder vind je een aantal diensten op het gebied van werkplekonderzoek. Wil je meer weten over een specifieke dienst of weet je niet goed wat het beste past bij jouw situatie? Bel of mail ons dan: 073 55 88 396 / info@werkpad.nl


Werkplek onderzoek voor doven en slechthorenden

Als je slechthorend of doof bent, kan je in de communicatie met collega’s problemen ervaren. Wat Werkpad doet, is samen met jou kijken welke luistersituaties voor jou het lastigste zijn. Zijn vooral vergaderingen een uitdaging? Of merk je dat het luisteren op je werkplek ook veel inspanning kost? Door met elkaar de situaties op jouw werkvloer te bekijken, komen we tot verschillende mogelijke oplossingen. We onderzoeken op welke manier en onder welke condities je zo optimaal mogelijk kan functioneren en letten daarbij vooral op licht, akoestiek, energiebelasting, omgevingsgeluid en algemene of specifieke communicatieve voorzieningen.

Meer weten?
Link naar document: Werkplek onderzoek voor doven en slechthorenden

Wil je meer weten over deze dienst? Bel of mail ons dan: 073 55 88 396 / info@werkpad.nl

 


Visueel functieonderzoek

Loop jij bij het uitvoeren van je dagelijkse werkzaamheden tegen bepaalde problemen aan door je visuele beperking? Zou je graag willen weten hoe je toch zou optimaal mogelijk kan functioneren in relatie tot je visuele mogelijkheden?

In het visueel functieonderzoek kijkt een onafhankelijk oogarts een een Low Visons Specials heel gericht naar jou visueel functioneren en onderzoeken ze onder andere welke hulpmiddelen eventueel tot verbetering kunnen leiden.

Wat is mijn rest(visus) en hoe kan ik deze optimaal benutten, onder welke omstandigheden?

Meer weten?
Link naar document: Visueel functieonderzoek

Wil je meer weten over deze dienst? Bel of mail ons dan: 073 55 88 396 / info@werkpad.nl

 


Verlichtingsonderzoek

Heb jij het idee dat de verlichting of de aanwezige kleuren op jouw werkplek niet optimaal zijn voor jouw visueel functioneren? Goede verlichting is voor mensen die minder goed zien essentieel. Het verlichtingsonderzoek biedt inzicht in wat jij nodig hebt om optimaal te kunnen werken. We maken samen met jou een inventarisatie van de verschillende elementen en vertalen dit naar een verlichtingsplan.

Ik heb last van lichthinder. Hoe kan ik mijn werkruimte zo inrichten dat ik optimaal kan functioneren?

Meer weten?
Link naar document: Verlichtingsonderzoek

Wil je meer weten over deze dienst? Bel of mail ons dan: 073 55 88 396 / info@werkpad.nl

 


Onderzoek computertoegankelijkheid

Heb jij een visuele beperking en wil je graag inzicht krijgen op welke manier je optimaal kan werken met een computer? Er zijn verschillende aanpassen beschikbaar om jouw computer visueel beter toegankelijk te maken. Tijdens een computertoegankelijksheidsonderzoek brengen we in kaart welke oplossingen voor jou het beste werken.

Van spraakondersteuning tot ergonomie

Bij mogelijke oplossingen kan je denken aan specifieke computeraanpassingen zoals vergrotingssoftware en spraak ondersteuning, maar er is er ook aandacht voor ergonomie in relatie tot lees- en beeldscherm werk.

Het beeldschermwerk kost mij veel energie, hoe kan ik dit beperken?

Meer weten?
Link naar document: Onderzoek computertoegankelijkheid

Wil je meer weten over deze dienst? Bel of mail ons dan: 073 55 88 396 / info@werkpad.nl