Online workshop Grip op je energie met een auditieve beperking – donderdagmiddag 3 februari

Online workshop Grip op je energie met een auditieve beperking
3 februari 2022

Sjaak Thijssen, arbeidsconsulent bij Werkpad geeft een tip: “Verdeel je energie over de dag, over de week, over de maand. Energie is als euro’s: eenmaal gebruikt, dan is het nog niet een keer te gebruiken.”

Voor heel veel mensen met een gehoorbeperking is de energiehuishouding een belangrijk aandachtsgebied. Dat heeft direct en indirect met het verminderd gehoor te maken. Binnen elke werksetting zijn enkele onderdelen te sturen of te regelen. Denk daarbij vooral aan de momenten dat je veel moet communiceren, zoals een werkoverleg. Er zijn meer momenten te bedenken waarop informele en formele overlegmomenten plaats vinden. In kaart brengen wanneer voor jou die energieverslindende momenten op het werk plaats vinden kan een eerste stap zijn om daar op een net iets betere manier mee om te gaan. Niet alles kan gestuurd worden, maar als je de momenten die wel qua tijdstip en duur te beïnvloeden zijn kunt aanpassen, dan ligt daar al een mooie uitdaging om er iets mee te gaan doen. En elke werkgever is bereid, als hem of haar dat iets oplevert, mee te kijken naar een verbetering van de werksituatie!
 
Als je als doel voor ogen houdt om jouw eigen taakuitvoering op een beter niveau te krijgen, levert dat je collega’s, je leidinggevende en het gehele bedrijf ook vele voordelen op.
 
Meer tips? Tijdens de Workshop Grip op je energie met een auditieve beperking op donderdagmiddag 3 februari van 16.00 – 17.30 uur gaan we in op hoe je overbelasting in je werk kunt voorkomen.
 
Aanmelden kan bij Marja de Kinderen, 06 21 99 18 48 of mdekinderen@outlook.com.

.