Werkpad maakt werk van autisme!

Nederland vergrijst en de krapte op de arbeidsmarkt is nu al een feit. Er wordt een groter beroep gedaan op u als professional om op creatieve en innovatieve wijze op zoek te gaan naar nieuwe medewerkers. Daarnaast moet u tegenwoordig ook meer moeite doen om uw werknemers te behouden. Mensen met autisme of autistisch spectrum stoornis (ASS) bieden een groot potentieel aan goede arbeidskrachten. Wist u bijvoorbeeld dat zij vaak zeer trouwe en loyale medewerkers zijn?  

https://www.youtube.com/watch?v=YZg7pfrPQoc&feature=youtu.be
 
In Nederland hebben ongeveer 190.000 mensen een vorm van autisme. Een deel hiervan betreft goed opgeleide mensen die de weg naar een passende werkgever niet weten te vinden of moeite hebben met het verkrijgen van hulp op het gebied van participatie op de arbeidsmarkt. Werkgevers lijken op hun beurt deze groep werknemers niet te bereiken. Misschien geldt dit ook voor u?
 
Daarnaast zien wij een toename van werkgevers die graag mensen vanuit de doelgroep willen aannemen, maar er niet altijd in slagen om de juiste mensen te selecteren. Heel jammer, want dit betekent dat honderden getalenteerde medewerkers niet de kans krijgen om aan het werk te gaan. 
 
Soms lijken werknemers met autisme of ASS ten onrechte niet te passen in een opgesteld vacatureprofiel. Werkpad met haar jarenlange expertise kan u hierbij helpen. Zo kunt u kennismaken met een nieuwe bron van potentiele werknemers die in uw organisatie een grote bijdrage kan leveren. Waardevolle medewerkers, met kennis en talent.
 
Werkpad organiseert een boeiende workshop waarin u praktische kennis over deze doelgroep opdoet. Zo kunt u op passende wijze sollicitatiegesprekken voorbereiden en voeren met werknemers die een vorm van autisme hebben. 

https://www.youtube.com/watch?v=h8iF0TAmyr4&feature=youtu.be

Workshop succesvol sollicitatiegesprekken voeren met potentiële werknemers die een vorm van autisme hebben. 

Nog steeds bestaat er veel onbekendheid over autisme. We kennen allemaal de film Rainman waarin we een man zien met een uitzonderlijk talent. Hoewel deze film veel heeft gedaan voor het begrip omtrent autisme, beschikt niet iedereen uit deze doelgroep over zo’n uitzonderlijk talent. Mensen met autisme of ASS krijgen regelmatig te maken met aannames en vooroordelen over hun aandoening. Doordat zij een andere wijze van informatieverwerking hebben, horen en reageren zij soms anders dan verwacht. Dit kan er toe leiden dat zij in een sollicitatiegesprek niet goed begrepen worden of de vragen van de werkgever niet goed begrijpen.Voorkom deze miscommunicatie! Ontmoet een potentieel met getalenteerde werknemers die heel graag een leuke baan willen en zo ontzettend hard nodig zijn in de huidige arbeidsmarkt. 

Deze workshop is iets voor u wanneer:
U wilt weten wat autisme en ASS nu echt inhoudt. U wilt leren hoe je met praktische communicatietips de juiste vragen kunt stellen, waardoor u ook de antwoorden krijgt die u nodig heeft voor een succesvolle sollicitatieprocedure.U kennis op wil doen, die u direct kunt uitvoeren in de praktijk, en hiermee een nieuwe bron van potentiele en getalenteerde medewerkers kunt aanboren.U zelf wilt ervaren hoe verrijkend het is om al deze extra communicatietools te leren en gelijk ontdekt dat deze ook bij andere gesprekken van toepassing zijn. En u het prettig vindt om hierin begeleid te worden door professionals met jarenlange praktijkervaring.

Spreek bovenstaande u aan? Mis deze workshop dan niet! 

Hieronder kunt u zich direct inschrijven. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers zodat we echt interactief aan de slag kunnen en iedere deelnemer voldoende individuele aandacht krijgt.Schrijf u snel in, want VOL=VOL
 

Schrijf je hier in voor de workshop 'Maak werk van autisme!'

De workshop wordt gehouden op donderdag 13 september 2018 waar wij u graag ontvangen op het landgoed ISVW te Leusden. Een rustieke omgeving die bijdraagt aan het interactieve programma en een goede sfeer. De locatie is uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. U kunt uw auto hier gratis parkeren. 

Adres: 
Landgoed ISVW
Dodeweg 8
3832 RD  Leusden
 

Kosten
De kosten voor deze interessante workshop bedragen € 69,95 inclusief koffie, thee en een heerlijke lunch.

Het programma
 
09:30 - 10:00 Uur           Ontvangst met koffie en thee
10:00 - 10:15 Uur             Start en introductie van het programma
10:15 - 11:00 Uur              Kennismaking en eventueel eigen ervaringen
                                        uitwisselen
11:00 - 11:30 Uur              Wat is autisme? En kun je het altijd herkennen?
11:15 - 11:30 Uur               Ervaringen uitwisselen
11:30 - 12:00 Uur             Oefenen
12:00 - 13:00 Uur            Lunch en tijd om, indien gewenst, door de bosrijke
                                       omgeving te wandelen
13:00 - 13:30 Uur            Aanvang middagprogramma en terugblik ochtend.
13:30 - 15:30 Uur             De praktijk koppelen aan de informatie van de ochtend
                                        en de oefening. Hoe voer je goede gesprekken met
                                        potentiële werknemers met een autistisch spectrum
                                        stoornis? Wat mag je verwachten? En hoe kun je
                                        anders met verwachtingen omgaan waardoor je een
                                        beter beeld krijgt van de medewerker?
15:30 - 15:45 Uur            Pauze
15:45 - 16:15 Uur             Het gestructureerde sollicitatiegesprek. Voorbereiding
                                       en de uitvoering. De samenvatting.
16:15 - 16:30 Uur            Afronding

De workshop wordt verzorgd door Marieke Doornbos en Jessica Bijvang.