Carmèn vindt geschikte baan via Werkpad

Sinds 1 januari 2015 is de Participatiewet in werking. Dit betekent dat meer mensen met een (visuele) beperking een reguliere baan moeten zoeken. En dat vraagt soms behoorlijk wat geduld en daadkracht. Daarom begeleidt Bartiméus Werkpad mensen met een zintuiglijke of communicatieve beperking in hun zoektocht naar een baan. Carmèn (33) is één van de kandidaten die onlangs in samenwerking met een arbeidsconsulent van Bartiméus Werkpad een leuke en uitdagende baan heeft gevonden.

Carmèn heeft sinds haar geboorte een oogafwijking, waardoor ze met haar linkeroog 5% zicht heeft en met haar rechter 16%. Ook heeft zij dyslexie. Dit weerhoudt haar er echter niet van een actief leven te leiden. Ze pakt met enige regelmaat de fiets, gaat backpacken in verre landen en heeft in 2007 haar Bachelor Communicatiemanagement aan de Hogeschool Utrecht succesvol afgerond. Haar zoektocht naar werk ging echter minder voorspoedig. Carmèn: “Dat ging met veel ups en downs. Sinds mijn afstuderen heb ik bepaalde perioden werk gehad, maar nooit structureel. Ik heb jammer genoeg vaak het ‘hokjesdenken’ ervaren of dat mensen stopten met luisteren wanneer ik tijdens een sollicitatiegesprek aangaf dat ik een visuele beperking heb. Ook is het voorgekomen dat de manager geen enkele moeite had met mijn beperking, maar dat collega’s niet wisten hoe zij ermee moesten omgaan."