Negatieve referentie van je ex-werkgever: kans op nieuwe baan verkeken?

Je herkent het vast wel: je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging in je werk en je mogelijk nieuwe werkgever vraagt je referenties van je vorige werkgevers te geven. Maar wat nou als je vorige werkgever en jij niet zo goed uit elkaar zijn gegaan? Mag je dan de referentie weigeren? En mag je ex-werkgever überhaupt een negatieve referentie over jou geven? Straks gaat je droombaan hierdoor aan je neus voorbij! In deze blog lees je hoe het zit.

Read More

Henk Kortschot, de blinde telefonist van het Slotervaart MC

Sinds het faillissement is aangevraagd, werkt hij dubbel zo hard. Henk Kortschot, de blinde telefonist van het Slotervaart MC, Hij wil alle patiënten die bellen, helpen. Al decennia is hij ‘de stem’ van het ziekenhuis. Henk neemt de telefoon op alsof hij de presentator is van zijn eigen radioshow en met elk binnenkomend telefoontje een prijs te vergeven heeft.

Read More

Onderzoek: jobcoaching werkt

­ Jobcoaching op de werkvloer heeft meerwaarde. Dat blijkt uit een onderzoek naar de inzet van jobcoaching, in opdracht van SBCM en Cedris. Met acht casestudies vergaarden De Beleidsonderzoekers inzicht in de waarde, de randvoorwaarden en de behoeftes rondom jobcoaching op de werkplek, vanuit het perspectief van de jobcoaches, uitvoeringsorganisaties (UWV of gemeenten), werkgevers en cliënten (de werknemers).

Read More

Rondleiding Museum Beelden aan Zee

1 september: Rondleiding museum Beelden aan Zee - Scheveningen

Elke eerste zaterdag van de maand organiseert museum Beelden aan Zee rondleidingen speciaal voor mensen met een visuele beperking. Je wordt in een kleine groep rondgeleid langs beelden die aangeraakt mogen worden. Met elkaar bekijk/bevoel je vorm, textuur en mate van abstractie. Vanaf 11.00 uur is de ontvangst met thee of koffie, de rondleiding duurt van 11.30 tot 12.45 uur. De rondleiding kost € 7,50 per persoon (dat is exclusief entree). Wil je mee met de rondleiding? Meld je dan uiterlijk woensdag 29 augustus aan. Kijk voor meer informatie op beeldenaanzee.nl.

Jongeren met beperking vergeten groep op de werkvloer

Nienke Oosting, coördinator ProjectYou2Work werkt intensief samen met Werkpad. 
Onder de neuzen van Nederlandse hr-managers ligt een potentieel aan arbeidscapaciteit dat nog nauwelijks is aangesproken: de jongeren onder de 12.000 doven en 200.000 slechthorenden die de Nederlandse beroepsbevolking rijk is. De Nederlandse werkgevers blijken ondanks krapte op de arbeidsmarkt deze groep nog nauwelijks te hebben ontdekt.
Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek staat de werkloosheid op 3,9% van de beroepsbevolking, niet ver van het laagterecord uit 2008. Vooral in de ICT remt het tekort aan personeel nu groei.

Read More