Leven met slechthorendheid – Tips en tricks


 

Leven met slechthorendheid
Tips en tricks

Stan van Kesteren is van jongs af aan slechthorend en strijdt voor een arbeidsmarkt met gelijke kansen voor iedereen. Hij deelt op basis van zijn eigen ervaring en die van slechthorenden in zijn omgeving zijn belangrijkste tips op de website van Stichting Hoormij en in het Hoormij Magazine van mei 2022.

Live deelt hij zijn tips en ervaringen tijdens de gratis inspiratiebijeenkomst ‘Slechthorend in een horende werkomgeving’ op 23 juni in Utrecht,  samen met zijn leidinggevende Rianne Romijn, en een collega van Auris.

Het is namelijk best lastig, samenwerken met mensen die goed kunnen horen! Je mist als enige een grap, verstaat de vraag van de gespreksleider niet of krijgt het gesprek bij de koffieautomaat niet mee. Daardoor loop je misschien wel kansen mis.

Hoe ga je daarmee om als je zelf slechthorend bent?

Stan van Kesteren, communicatieadviseur bij Auris heeft er ervaring mee. Samenwerken met goedhorenden lukt hem steeds beter. Op 23 juni deelt hij zijn inzichten tijdens de inspiratiebijeenkomst ‘Slechthorend in een horende werkomgeving’. Tijdens deze bijeenkomst gaat hij ook in gesprek met zijn leidinggevende Rianne Romijn en een collega van Auris. Hoe ervaren zij het? 

Ton Verwey, Consulent/coach bij Werkpad gaat met ons aan de slag over het onderwerp ‘werken met een auditieve beperking’. Hij vertelt over de begeleiding die Werkpad je kan bieden. Samen met een coach de mogelijkheden van werk onderzoeken, uitproberen en ontdekken wat er wel kan. En hoe is het gesteld met het begrip en de erkenning door de werkgevers?

De bijeenkomst staat onder leiding van Marja de Kinderen, projectleider Werkpad Groot-Amsterdam en Flevoland en HoorCoach bij Slechthorend Amsterdam.

De workshop is voor iedereen met een auditieve beperking van jong tot oud, voor als je aan het werk wilt gaan of als je al aan het werk bent. 

‘Slechthorend in een horende werkomgeving’
Donderdagmiddag 23 juni 2022
13.30 – 16.30 uur
Een fysieke bijeenkomst in Utrecht
Schrijftolk Donna Drommond is aanwezig.
Heb je een gebarentolk nodig? Neem contact met ons op!
Deelname is gratis.

Aanmelden voor de workshop kan bij Marja de Kinderen,
mdekinderen@outlook.com of 06 21 99 18 48 (ook WhatsApp). Na je aanmelding ontvang je een bevestiging.