Kamran’s ervaringsverhaal: slechtziend en op zoek naar een afwisselende baan

Werkpad

Kamran’s ervaringsverhaal: slechtziend en op zoek naar een afwisselende baan

Kamran Lips (41 jaar) is slechtziend en op zoek naar een baan als (financieel-)administratief medewerker. Hij heeft ervaring in budgetbeheer en bewindvoering en ook opleidingen daarin gevolgd. Met zijn vriendin en dochters woont Kamran in Tiel. Zijn ideale baan is wanneer Kamran diverse werkzaamheden kan combineren; administratief werk zoals het opstellen van budgetplannen en het beheren van dossiers in combinatie met dagelijks contact met klanten en instanties. Dat maakt het werk afwisselend en interessant. Kamran is cijfermatig goed onderlegd en wil graag cursussen of opleidingen volgen als dat nodig is om bepaald vakgebied nog beter te leren kennen.

Kamran heeft de zeldzame oogaandoening Anidirie, dat wil zeggen dat de irissen in zijn ogen ontbreken. Sinds jongs af aan heeft hij een zicht van 10 – 15%, dit is stabiel. In het dagelijks leven kan Kamran prima zijn weg vinden. Van zijn smartphone heeft hij enorm veel profijt. De ondertiteling op TV vergroot Kamran via de camera op zijn telefoon. En op de fiets gebruikt hij de navigatie op zijn telefoon wanneer hij de weg zoekt, de straatnaambordjes zijn voor hem lastig te herkennen. Op de werkplek heeft Kamran niet veel extra’s nodig. Een extra groot beeldscherm (24 inch) is voor hem het prettigst (financiering via UWV is mogelijk).

Door zijn visuele beperking heeft Kamran andere vaardigheden extra goed ontwikkeld. Zo werkt hij heel gestructureerd en zorgt hij dat hij altijd overzicht heeft van wat er moet gebeuren. Zijn precisie komt goed van pas bij financieel-administratief werk. Kamran: “Toen ik jonger was werkte ik ooit in de horeca. Daar gebruikte ik mijn lichamelijke sensoren om te voelen waar de hete bakplaten waren. Verder deed ik er bijna alle werkzaamheden. Ik kon alleen de kassa niet bedienen omdat de knopjes te klein waren en ik ze niet goed kon zien.  Ze waren er super tevreden over mij. ”

Kamran heeft diverse opleidingen gevolgd op het gebied van financiële administratie, budgetbeheer en bewindvoering (MBO 3-4). Kamran is heel gemotiveerd en wil graag aan het werk. Hij is erg leergierig en wil zich graag verder ontwikkelen door middel van (interne) opleidingen en cursussen. Wanneer hij ergens geen kennis van heeft, gaat hij zich erin verdiepen. Dan bekijkt hij filmpjes op Youtube. Omdat hij niet graag stil zit, bouwt hij nu een eigen website in WordPress.


 

Font Resize