In de kijker Sabrina Jansen, Trajectbegeleider en Jobcoach bij Werkpad


In de kijker
Sabrina Janssen
Trajectbegeleider en Jobcoach bij Werkpad

“Ik kreeg vlak voor de feestdagen een kerstkaartje van een klant die ik heb begeleid naar werk. Hij bedankte me voor alle tips en adviezen. Dit zijn de ‘aardbeien op de taart’ op mijn werk (ik hou niet van kersen 😉…)”

Aan het woord is Sabrina Janssen. Sabrina is 4 jaar Trajectbegeleider en Jobcoach bij Werkpad. Het leukste aan haar werk vindt ze dat zij haar eigen ervaring/kennis en wijsheid kan en mag delen met andere mensen en een stukje met ze mee mag wandelen op hun pad.

“Ik ga erg AAN van trajecten waarbij ik mensen mag begeleiden die openstaan voor verandering en bereid zijn zichzelf in de spiegel aan te kijken. Samen gaan we aan de slag zodat de klant een nog betere versie van zichzelf kan worden. Ik zeg dan bijvoorbeeld: ‘Een Pietje 2.0 in wording!!'” Voor Sabrina is elk traject en elke klant weer uniek op zijn of haar eigen wijze en dit brengt weer andere dynamieken met zich mee. “Dat maakt dit werk leuk en afwisselend elke dag opnieuw. Het vraagt mee bewegen op datgene wat zich dan laat zien.”

Vroeger toen Sabrina klein was wilde ze dierenarts worden, omdat ze een echte dierenvriend is en omdat dieren een mooie spiegel zijn voor leven in het nu en voor onvoorwaardelijke liefde. Achteraf vindt ze het maar goed dat ze geen dierenarts is geworden, want ze zou bij elk ziek dier of overlijden in dikke tranen zijn!!

Sabrina houdt ervan om zich te blijven ontwikkelen: Zij doet dit door het volgen van trainingen en workshops. Ze mediteert elke dag, beoefent yoga, pilates en is graag in de natuur. Zij houdt van heerlijk lanterfanten met een kleedje, kop thee en een boek of goeie film of serie op de bank. Lekker niksen. Ook houdt ze van nieuwe recepten uitproberen (zelf koken), uit eten, reizen (het avontuur opzoeken), filosoferen over het leven en gezelligheid en goede gesprekken met vrienden.

En over natuur gesproken…daar brengt ze ook haar vakanties graag in door! “Reizen doe ik samen met mijn lief. We gaan graag op avontuur buiten de gebaande paden en mensenmassa’s. We gaan op zoek naar leuke kleine B&B ’s, huren een auto en gaan dan de natuur in. Rust, groen, water, bergen, wandelen, terrasje pakken en genieten van de zon en elkaar. We zeggen altijd: ‘we gaan weer op expeditie Janssen & Janssen!’”