In de kijker – Gertie Janssen, kwaliteitsmedewerker bij Werkpad


In de kijker
Gertie Janssen – Kwaliteitsmedewerker bij Werkpad

“Na mijn studie bewegingswetenschappen klopte ik bij Werkpad aan voor hulp bij het vinden van werk en zo is het balletje gaan rollen: ik bleef bij Werkpad werken.”
En Gertie Janssen (43) werkt er nog steeds, al 17 jaar als kwaliteitsmedewerker. Toen ze twee was, is ze doof geworden door een hersenvliesontsteking. Vanaf haar 8ste jaar heeft ze regulier onderwijs gevolgd. “Daardoor ben ik ook niet gebarentalig opgegroeid. Na de middelbare school ben ik bewegingswetenschappen gaan studeren in Maastricht.“
“Op mijn 26e heb ik een CI gekregen en inmiddels ben ik wel wat meer gebarentaalvaardig omdat ik vrienden en andere contacten heb in de dovenwereld. Mijn partner is ook doof dus zodoende heb ik ook wat meer gebarentaal geleerd.”
Het allerleukste vindt ze om met cijfers en getallen te spelen en dingen uit zoeken: “Maandelijks maak ik overzichten van aantallen klanten, hoeveel offertes er uit gaan enzovoorts en ik vind het dan ook leuk en vooral interessant om te zien hoe dit zich in de loop van de tijd ontwikkelt, binnen een jaar, en ook binnen enkele jaren.”
Collegiale contacten zijn voor Gertie ook belangrijk. Omdat ze er al zo lang werkt, voelt Werkpad als een tweede familie voor haar. De allermoeilijkste vraag die we haar dan ook stelden was: ‘wat zou je doen als je niet bij Werkpad zou werken?’ Gertie: ”als ik echt iets anders zou moeten doen, dan zou ik zeggen dat ik weg wil van de computers, niet meer de hele dag achter de schermen, maar misschien iets met mensen of zo.”
In haar vrije tijd is Gertie graag actief bezig: “ik kan moeilijk stil blijven zitten, een middagje niks doen voelt voor mij al gauw als ‘vervelen’. Zo ben ik regelmatig in de sportschool te vinden, ik haat krachttraining, maar ik zweet graag lekker even een uurtje op de crosstrainer of loopband. Als het weer het toelaat, ga ik graag naar buiten, wandelen en mountainbiken, het liefst gezellig met anderen of iets leuks doen met mijn gezin of vriendinnen. Ik lees ook graag boeken en af en toe in de winterperiode vind ik het leuk om legpuzzels te maken.”
Verder houdt ze enorm van lekker eten. “Als je mij laat kiezen, dan kies ik voor een tapas restaurant. En laatst ben ik met mijn gezinnetje naar ’t Zusje geweest, dan kan je tenminste van alles kiezen en hoef je je niet tot 1 keuze te beperken.?”
Gerties droom is om gezond te blijven en oud genoeg te worden. “En dat mijn dierbaren dat ook zijn en worden. Als je zelf gezond bent en je dierbaren dat ook zijn, dan is dat het beste wat je kunt hebben. Je weet nooit wat er gebeurt in de toekomst.”