In de kijker: Bert van Lith – coördinator Werkpad


In de kijker
Bert van Lith – coördinator Werkpad

“Mijn droom is dat Werkpad nog heel veel mensen mag en kan begeleiden richting hun droombaan of op het werk.” Dat zegt Bert van Lith, coördinator bij Werkpad. Meld je je aan bij Werkpad dan heb je dikke kans dat je eerst bij hem terecht komt.
Verbinder
Bert is een verbinder pur sang. Hij krijgt energie van het samenwerken met collega’s en hen te motiveren het beste uit zichzelf te halen. Dat is goed gelukt: Werkpad heeft het afgelopen jaar 500 mensen kunnen begeleiden naar werk of op het werk. ‘Daar word ik nou heel blij van.’
Verre reizen
Waar hij ook blij van wordt is wandelen en van verre reizen te maken. “Jaren lang gingen we op vakantie naar Scandinavië en dan met name naar Zweden. De laatste jaren (voor corona) heb ik mooie verre reizen kunnen maken, naar Brazilië, Zuid-Afrika en naar Canada. Rondtrekken, de natuur zien, mensen spreken en de cultuur van mensen leren kennen, dat vind ik het allermooiste wat er is.”
Atletiek
In zijn vrije tijd is Bert veel te vinden op de atletiekbaan. Hij vertelt: “Zelf loop ik wedstrijden over 400 – 200 en 800m. Daar stop ik veel energie en tijd in want dat vind ik echt prettig om te doen. Ik loop de 400 m in 1 minuut, daar ben ik best trots op. En ik kan dit doen in goede gezondheid. In mijn familie heb ik het laatste jaar afscheid moeten nemen van enkele dierbaren. Mijn vader is langer geleden overleden op jonge leeftijd. Ik ben dankbaar voor mijn goede gezondheid en dat ik kan doen en laten wat ik wil.”
Trots
Waar hij ook trots op is? “In de afgelopen jaren hebben we bij Werkpad bijvoorbeeld vanwege reorganisaties mensen moeten ontslaan. Ik kan iedereen die weg is gegaan nog steeds ontmoeten of spreken. Ik denk dat ik het eerlijk open en met respect heb gedaan.”
Iets in de sport
Bert moet even nadenken als we hem vragen wat hij zou doen als hij niet voor Werkpad zou werken. Terugkomend op zijn grote hobby, de atletiek, zegt hij: “soms zou ik wel “iets” in de sport willen doen. Nu ben ik actief in de atletiek en ook daar zit een gedeelte coaching van jonge atleten in. Ook zit ik in een bestuur van een stichting om jeugdige atleten te faciliteren om optimaal te kunnen presteren. In die andere baan zou dan wel het regelen en organiseren aanwezig moeten zijn.” Hij is niet voor niets coördinator bij Werkpad natuurlijk. ?