In de kijker – Annemiek Rozie

In de kijker – Annemiek Rozie
Loopbaanadviseur en arbeidsconsulent bij Werkpad 

Annemiek Rozie is loopbaanadviseur en arbeidsconsulent bij Werkpad, regio Gelderland. Al best lang inmiddels. “Sinds 2003 volgens mij, dus dat is 20 jaar. Pfft. Ik woon in Brummen met echtgenoot A3. Wij hebben 5 kinders, inmiddels 5 kleinzonen en een 6de kleinzoon in de maak.” 

Het leukste aan het werk bij Werkpad vindt Annemiek de loopbaantrajecten: “mensen hebben er zin in en willen zelf graag. Dat maakt dat de trajecten licht en positief zijn. Dat motiveert mij dan weer. Een mooi voorbeeld: laatst heb ik Fleur, die doof/blind is, geholpen met het opzetten van een eigen bedrijf. Het bedrijf staat inmiddels en het loopt. Het is superleuk zo’n traject. Ik heb een grenzeloze bewondering voor iemand die fors beperkt is, maar zelf vindt dat gewoon alles mogelijk is of moet zijn. Een doorzetter puur sang. Daar leer ik van. Leuk.” (Noot redactie: verderop in deze nieuwsbrief lees je meer over het bedrijf van Fleur). 

Een pipowagen in de tuin als thuiswerkplek
Wat ook leuk is: Annemiek heeft een pipowagen achter in haar tuin als thuiswerkplek.  Als het even kan werkt ze van daaruit. “Ik maak vaak gebruik van een locatie van de ambulante dienst in Arnhem. Maar als het even kan zit ik het liefst in mijn thuiswerkplek. De reistijden vind ik helemaal niks. Sinds een ernstig auto-ongeluk zit ik niet graag meer in de auto dus ik probeer zoveel mogelijk de gesprekken online te doen.” 

Met een schildersezel in de zon
Annemiek heeft verrassende hobby’s en weet ook wat ze zou doen als ze niet bij Werkpad zou werken: dan zou ze in Frankrijk achter een schildersezel zitten. “Daar hebben we een huis. Een soort project voor de komende jaren waar het nu ook goed toeven is. We hebben al flink geklust, ook samen met onze kinders en vrienden. Dan leer je ook weer dat gewoon doen een prima uitgangspunt is.” Niet verwonderlijk dus dat Annemiek in haar vrije tijd graag schildert en tekent. “Eigenlijk altijd portretten. De foto boven dit stukje is een zelfportret. Ik klus graag en ik hou van dansen, Mariabeelden, de tuin, en A3, mijn echtgenoot. Ik trek graag af en toe een dagje op met onze kleinzoons en ik ben dol op Indisch eten. Ook kook ik dat vaak zelf. Heb een soort van kookles en taalles van onze ‘poets’, zij komt uit Indonesië. Inmiddels spreek ik de taal redelijk en lukt het koken ook best goed. Batavia in Arnhem is mijn favoriete Indische restaurant.”In haar vakantie reist ze graag ver weg. Naar Azië en Zuid-Amerika. “Ik heb wel een beetje last van vliegschaamte, dus beperken we dat meer dan voorheen.” 

Dankbaar
Door haar verre reizen weet Annemiek dat er hier veel is om dankbaar voor te zijn. ‘Ik prijs mij bijzonder gelukkig dat ik mensen om mij heen heb die oprecht blij zijn met mij en van mij houden, dat ik gezond ben, dat ik een dak boven mijn hoofd heb (zelfs 2), dat ik elke dag genoeg te eten heb, dat er water uit de kraan komt, en ik kan zo nog heel lang doorgaan. Je komt meer te weten over de verkoop van het mooie historische hoofdgebouw van Kentalis in Sint-Michielsgestel. En je leest waarom Oscar Dekker, voorzitter Raad van Bestuur Kentalis, er veel vertrouwen in heeft hoe Kentalis en het gebouw in de toekomst nauw met elkaar verbonden blijven. 
Je maakt uitgebreid kennis met Annemiek Rozie. Zij is loopbaanadviseur en arbeidsconsulent bij Werkpad. We interviewden haar over haar werk en haar passies en werk. Ook deelt ze het verhaal van Fleur, op wie ze ontzettend trots is. 
Bij Werkpad krijgen we een grote diversiteit aan klanten. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen vragen. We proberen daarom altijd maatwerk te leveren. In sommige gevallen gaan mensen ook als zzp’ers aan de slag. Laat je inspireren door de verhalen van Fleur over haar webwinkel met Italiaanse delicatessen en van Bas met zijn ijsbad-workshops.
We besteden aandacht aan hoe de geluiden bij tinnitus klinken en aan de online cursus van Roel van Gorkum. Vanuit zijn ervaringsdeskundigheid ontwikkelde hij de cursus Sus Tinnitus. Op donderdagmiddag 28 september organiseert Kentalis Werkpad de interactieve bijeenkomst over tinnitus en werk.
Een mooi bericht is ook dat de nieuwe Com-Pas app voor jongeren met TOS eind dit jaar gaat verschijnen. Deze app komt samen met de jongeren tot stand.  

Veel leesplezier en een zomerse groet,
Team Werkpad

Naar de nieuwsbrief