Ervaringsverhaal: Verkoopmedewerker Binnendienst Carmèn Rieks

header ervaringsverhaal Carmen Rieks met de quote het is heel fijn om te ervaren dat het ook anders kan

Verkoopmedewerker Binnendienst Carmèn Rieks

Sinds 1 januari 2015 is de Participatiewet in werking. Dit betekent dat meer mensen met een (visuele) beperking een reguliere baan moeten zoeken. En dat vraagt soms behoorlijk wat geduld en daadkracht. Daarom begeleidt Bartiméus Werkpad mensen met een zintuiglijke of communicatieve beperking in hun zoektocht naar een baan. Carmèn (33) is één van de kandidaten die onlangs in samenwerking met een arbeidsconsulent van Bartiméus Werkpad een leuke en uitdagende baan heeft gevonden.

Carmèn heeft sinds haar geboorte een oogafwijking, waardoor ze met haar linkeroog 5% zicht heeft en met haar rechter 16%. Ook heeft zij dyslexie. Dit weerhoudt haar er echter niet van een actief leven te leiden. Ze pakt met enige regelmaat de fiets, gaat backpacken in verre landen en heeft in 2007 haar Bachelor Communicatiemanagement aan de Hogeschool Utrecht succesvol afgerond. Haar zoektocht naar werk ging echter minder voorspoedig. Carmèn: “Dat ging met veel ups en downs. Sinds mijn afstuderen heb ik bepaalde perioden werk gehad, maar nooit structureel. Ik heb jammer genoeg vaak het ‘hokjesdenken’ ervaren of dat mensen stopten met luisteren wanneer ik tijdens een sollicitatiegesprek aangaf dat ik een visuele beperking heb. Ook is het voorgekomen dat de manager geen enkele moeite had met mijn beperking, maar dat collega’s niet wisten hoe zij ermee moesten omgaan.”

Werkpad
Carmèn heeft de hoop op een baan echter nooit opgegeven en uiteindelijk kwam zij op de website werkpad.nl een interessante vacature tegen voor een functie bij Nedal, een bedrijf dat zich richt op het produceren van hoogwaardige aluminium profielen. Ze heeft direct contact opgenomen met Frank van der Helm, die als arbeidsconsulent bij Bartiméus Werkpad mensen ondersteunt bij het vinden of behouden van werk. Carmèn stuurde haar CV op en nog diezelfde middag belde Frank haar terug om meer informatie te geven over de functie en de werkgever. Nadat Frank ook Nedal op de hoogte had gebracht en had laten zien welke werkplekaanpassingen Carmèn nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren, startte de sollicitatieprocedure. Het resultaat van de inspanningen is volgens Frank mooi: “Na een proefplaatsing van twee maanden, is onlangs afgesproken dat Carmèn een arbeidsovereenkomst voor zes maanden krijgt.”

Positieve ervaring
Het nieuwe contract van Carmèn ging in op 1 januari 2016 en verbindt haar voor ten minste zes maanden als ‘Verkoopmedewerker Binnendienst’ aan Nedal. Zelf geeft ze aan dat het fijn is om te ervaren dat het ook anders kan, namelijk op een leuke en positieve manier: “Werkpad was daarin een goede tussenpersoon met veel expertise op het gebied van arbeidsparticipatie, wat het voor zowel mijzelf als Nedal gemakkelijker heeft gemaakt”. Frank geeft aan dat de wijze waarop Nedal met Carmèn is omgegaan hem een heel positieve indruk gaf en andersom is ook Wouter van Dokkum, manager P&O van Nedal, enthousiast: “Frank van der Helm is een actieve en gedreven professional die de werkgever op effectieve en efficiënte wijze helpt!”.

Wij wensen Carmèn veel succes toe en hopen dat zij voor langere tijd aan Nedal verbonden kan blijven.

Contact
Ook op zoek naar een (andere) baan? Behoefte aan meer informatie over de specialistische dienstverlening van Bartiméus Werkpad? Neem contact op met arbeidsconsulent Frank van der Helm, per e-mailfvdhelm@bartimeus.nl.