Verhalen

klas

Ervaringsverhalen

 


 

Maaike aan het skien

Slechtziend en onderneming

Maaike (40 jr) is slechtziend en zij woont in Den Bosch. Maaike kon vanaf haar geboorte goed zien. In 2006 is zij plotseling binnen 1 dag slechtziend geworden als gevolg van oogzenuwontsteking. Dat zette haar wereld op zijn kop.
Lees meer ›


 

foto van Carmen

Verkoopmedewerker Binnendienst Carmèn Rieks

Sinds 1 januari 2015 is de Participatiewet in werking. Dit betekent dat meer mensen met een (visuele) beperking een reguliere baan moeten zoeken. En dat vraagt
soms behoorlijk wat geduld en
daadkracht.
Lees meer ›


 

foto van angelita

Een ervaringsverhaal van Angelita bij het provinciehuis.

Angelita (41 jaar) is doof. Zij is geboren en opgegroeid in Suriname. In 1999 is Angelita getrouwd met haar dove partner en zij is op dat moment verhuisd naar Nederland. Samen met haar partner is zij in Den Bosch gaan wonen.
Lees meer ›


 

plaatje van IMOTIONS

Werkgever Remko Brilman

Remko Brilman is Managing Director bij IMOTIONS, een organisatie die video conferencing apparatuur levert. Voor het eerst heeft Remko iemand aangenomen met een visuele beperking.
Lees meer ›


 

foto van robert de jager

Programmeur Robert de Jager

Robert de Jager werkt al drie jaar met veel plezier als programmeur bij Yellowstar, een softwarebedrijf dat zich richt op het automatiseren van logistieke processen. Robert heeft autisme en is hooggevoelig.
Lees meer ›


 

foto van receptioniste martine muizelaar

Receptioniste Martine Muizelaar

Martine begroet me met een stralende glimlach als ik op een zonnige meimorgen binnenstap bij de stichting MEE Amstel en Zaan in Zaandam, twee dagen in de week.
Martine is het eerste aanspreekpunt voor mensen.
Lees meer ›


 

foto van een brug in Reeuwijk

Netwerkbeheerder Ian uit Reeuwijk

Wie Ian ontmoet, zal er geen erg in hebben dat hij op zijn werk wat meer begeleiding nodig heeft dan normaal. Want de inwoner uit Reeuwijk is in alles een uiterst vriendelijke jongeman, waar je je meteen bij thuis voelt.
Lees meer  ›