ERVARINGEN

Video’s


 

 

De ontdekkingsreis van Pieter

Pieter Vergeer werkt als facilitair service medewerker bij Kentalis. Zijn gehoorbeperking maakte het lange tijd lastig om een passende baan te vinden. Werkpad heeft hem geholpen bij het vinden van een baan.

 

Nienke laat zien dat het kan. Werken als kok bij Hilton.

Nienke is doof. Ze volgde een koksopleiding en vond een leuke baan bij Hilton Amsterdam Airport Schiphol met hulp
van Werkpad. Ze heeft het reuze naar haar zin en wil later een eigen restaurant openen.

 

 

 

Leroy is doof en heeft een baan gevonden bij Grando Logistics.

Leroy van Engelen is doof en wilde heel graag een baan. Samen met Gonny Pepers van Werkpad gebruikte hij zijn eigen netwerken en ook zijn broer om een plek te vinden. Grando Logistics bood hem een baan aan.

 

 

 

Tim is doof en werkt bij de gemeente Amsterdam in het Amsterdamse Bos

Tim van Tiem vond niet gelijk de baan van zijn dromen. De medewerker van Werkpad ging in gesprek bij de gemeente Amsterdam en Tim greep de kans om bij hen te werken met beide handen aan. Inmiddels werkt hij alweer enkele jaren met veel plezier in het Amsterdamse Bos.

 

 

 

 

Verhalen


 

Maaike aan het skien

Slechtziend en onderneming

Maaike (40 jr) is slechtziend en zij woont in Den Bosch. Maaike kon vanaf haar geboorte goed zien. In 2006 is zij plotseling binnen 1 dag slechtziend geworden als gevolg van oogzenuwontsteking. Dat zette haar wereld op zijn kop.
Lees meer ›

 

foto van Carmen

Verkoopmedewerker Binnendienst Carmèn Rieks

Sinds 1 januari 2015 is de Participatiewet in werking. Dit betekent dat meer mensen met een (visuele) beperking een reguliere baan moeten zoeken. En dat vraagt
soms behoorlijk wat geduld en
daadkracht.
Lees meer ›

 

 

foto van angelita

Een ervaringsverhaal van Angelita bij het provinciehuis.

Angelita (41 jaar) is doof. Zij is geboren en opgegroeid in Suriname. In 1999 is Angelita getrouwd met haar dove partner en zij is op dat moment verhuisd naar Nederland. Samen met haar partner is zij in Den Bosch gaan wonen.
Lees meer ›

 

plaatje van IMOTIONS

Werkgever Remko Brilman

Remko Brilman is Managing Director bij IMOTIONS, een organisatie die video conferencing apparatuur levert. Voor het eerst heeft Remko iemand aangenomen met een visuele beperking.
Lees meer ›

 

 

foto van robert de jager

Programmeur Robert de Jager

Robert de Jager werkt al drie jaar met veel plezier als programmeur bij Yellowstar, een softwarebedrijf dat zich richt op het automatiseren van logistieke processen. Robert heeft autisme en is hooggevoelig.
Lees meer ›

 

foto van receptioniste martine muizelaar

Receptioniste Martine Muizelaar

Martine begroet me met een stralende glimlach als ik op een zonnige meimorgen binnenstap bij de stichting MEE Amstel en Zaan in Zaandam, twee dagen in de week.
Martine is het eerste aanspreekpunt voor mensen.
Lees meer ›

 

 

foto van een brug in Reeuwijk

Netwerkbeheerder Ian uit Reeuwijk

Wie Ian ontmoet, zal er geen erg in hebben dat hij op zijn werk wat meer begeleiding nodig heeft dan normaal. Want de inwoner uit Reeuwijk is in alles een uiterst vriendelijke jongeman, waar je je meteen bij thuis voelt.
Lees meer  ›