Veranderingen voor uw (ex-)werknemer in ziek melden

Op de site van Het UWV lazen we dit bericht:

Vanaf 1 januari 2019 verandert voor uw (ex-)werknemer het proces nadat hij zich heeft ziek gemeld. Vanaf dan sturen wij na de ziekmelding een digitale vragenlijst. Om deze in te vullen moet uw (ex-)werknemer inloggen via DidiD met een extra beveiliging. Uw (ex-)werknemer kan hier vragen over hebben.

Wat verandert er voor uw (ex-) werknemer?

Vanaf 1 januari 2019 bellen wij uw (ex-)werknemer niet meer na zijn ziekmelding. Hij krijgt dan een ontvangstbevestiging met een link naar een digitale vragenlijst met vragen over zijn ziekmelding. Deze vragenlijst moet hij binnen 3 dagen invullen. Hiervoor logt hij extra veilig in via DigiD met een persoonlijke code. De persoonlijke code krijgt uw (ex-)werknemer in de ontvangstbevestiging. DigiD met extra beveiliging vraagt hij zelf aan.

DigiD met extra beveiliging aanvragen

Op dit moment logt uw (ex-)werknemer bij UWV in met een DigiD-gebruikersnaam en -wachtwoord. Extra veilig inloggen via DigiD doet hij via de DigiD-app of de sms-controle. Heeft hij nog geen DigiD-app of sms-controle. Dan adviseren wij uw (ex-)werknemer dit snel aanvragen. Het duurt ongeveer 3 werkdagen voordat de aanvraag verwerkt is.