Checklist dé MATCH
 

Check match visueel beperkte sollicitant en functieomschrijving

Checklist Dé MATCH helpt werkgevers en HR-professionals bij de selectie van een sollicitant. Met deze checklist kunt u zelf nagaan of een blinde of slechtziende sollicitant geschikt is voor uw functieomschrijving. Misschien is een kleine aanpassing nodig om de vervulling van de vacature mogelijk te maken. Misschien heeft u daarbij hulp of advies nodig. Bijvoorbeeld over:

Verlichtingsonderzoek  >
Visueel functieonderzoek  >
Computertoegankelijkheid  >
Energie managen in je werk (voor visueel beperkten)  >
Capaciteitenonderzoek  >

Contact
Voor meer informatie en maatwerk kunt u ons bellen:  073 55 88 396 of mailen 


Checklist dé MATCH

Checklist arbeidsmogelijkheden voor sollicitanten met een visuele beperking

Hoe werkt dé MATCH? 

Leg de checklist naast de functieomschrijving en ga na of de functie past of passend te maken is voor een werknemer met een visuele beperking. 

Er is sprake van een MATCH als …

 

[M]OBILITEIT *
Een mobiliteitstrainer / jobcoach kan ondersteunen bij het inwerken.
[A]ANPASSING *
Technologie biedt mogelijkheden! Een expert helpt u graag op weg. Ook bij de compensatie van kosten. Voor meeneembare voorzieningen is subsidie mogelijk.
[T]AKENPAKKET *
Bij de uitvoering van werkzaamheden moet de veiligheid zijn gewaarborgd. Het (her)verdelen van taken tussen collega’s levert vaak een win-win situatie op. Talenten / kwaliteiten van het hele team worden zo beter benut.
[C]OMMUNICATIE *
Vertel b.v. wat er op een prikbord hangt; communiceer per e-mail, of noem de naam tijdens de vergadering van degene die het woord krijgt.
[H]ARRIE (support / maatje: zie www.ikbenharrie.nl) *
Koppel de nieuwe collega vanaf de eerste werkdag aan een maatje die hem / haar wegwijs maakt. Support van een externe jobcoach richt zich niet alleen op de nieuwe medewerker, maar ook op de collega’s. Dit draagt bij aan een duurzame arbeidsrelatie.

U kunt checklist Dé MATCH ook downloaden:

Wij gebruiken uw ingevulde gegevens alleen voor het toezenden van checklist Dé MATCH en eventuele aanvullende informatie als u heeft aangegeven dit op prijs te stellen. Nadat u uw gegevens heeft ingevuld, ontvangt u de checklist per e-mail op het door u aangegeven adres.

Naam *
Naam
Mogen wij u op de hoogte houden van relevante informatie over het aanstellen van (potentiele) werknemers met een visuele beperking? *