Over Bartiméus
Bartiméus is een expertiseorganisatie voor mensen met een visuele beperking . Bartiméus ondersteunt - waar nodig - mensen met een visuele beperking met als doel optimale participatie op alle levensgebieden (wonen,leren,  werken, algemeen dagelijks leven)  mogelijk te maken. Bartiméus bestaat ruim 100 jaar.

Over Kentalis
Al ruim 225 jaar is Kentalis dé specialist op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen en communiceren doordat ze doofblind, doof of slechthorend zijn. Of omdat ze communicatieproblemen hebben door een taalontwikkelingsstoornis of autisme met problemen in spraak en taal. Kentalis biedt de best passende toegang tot taal en communicatie aan mensen voor wie horen of communiceren niet vanzelfsprekend is.

 

De mensen achter Werkpad

Betrokken en gemotiveerd

Werkpad, het label werk van Koninklijke Kentalis en Bartiméus. Voor re-integratie, loopbaanbegeleiding en jobcoaching. Het ondersteunen van mensen met een beperking die de arbeidsmarkt op willen of daar willen blijven, is onze passie.  


Een aanwinst voor de organisatie

Werkpad is er voor werkzoekenden en werkgevers. Dit is Robert, hij heeft autisme en werkt 24 uur per week. Zijn werkgever is ontzettend blij met hem: 'Ook zonder subsidie is Robert een aanwinst voor mijn bedrijf'.


Dromen en vertrouwen

Werkpad is er voor Erick. Hij heeft een taalontwikkelingsstoornis en PDD-nos. Zijn droom is een rijbewijs en een auto. Het begon met een paar uurtjes werken.  De baas tevreden, meer uren en nu een contract voor 28 uur. Het rijbewijs is  gehaald. En die auto? Die stond er al want Erick had er vertrouwen in dat het wel goed zou komen.