‘Het is heel fijn om te ervaren dat het ook anders kan!’

Verkoopmedewerker Binnendienst Carmèn Rieks

Sinds 1 januari 2015 is de Participatiewet in werking. Dit betekent dat meer mensen met een (visuele) beperking een reguliere baan moeten zoeken. En dat vraagt soms behoorlijk wat geduld en daadkracht. Daarom begeleidt Bartiméus Werkpad mensen met een zintuiglijke of communicatieve beperking in hun zoektocht naar een baan. Carmèn (33) is één van de kandidaten die onlangs in samenwerking met een arbeidsconsulent van Bartiméus Werkpad een leuke en uitdagende baan heeft gevonden.
Lees meer


‘Als het aan mij ligt, blijf ik tot aan mijn pensioen bij Yellowstar werken!’

Programmeur Robert de Jager

Robert de Jager werkt al drie jaar met veel plezier als programmeur bij Yellowstar, een softwarebedrijf dat zich richt op het automatiseren van logistieke processen. Robert heeft autisme en is hooggevoelig. Gelukkig denkt zijn leidinggevende Marcel Bakker graag met hem mee en creëert hij voor zowel Robert als zijn collega’s een prettige werkomgeving.  
Lees meer


'Denk in mogelijkheden!'

Werkgever Remko Brilman

Remko Brilman is Managing Director bij IMOTIONS, een organisatie die video conferencing apparatuur levert. Voor het eerst heeft Remko iemand aangenomen met een visuele beperking. 'In ons werk is een visuele beperking eigenlijk wel lastig, maar we hebben het geprobeerd en met succes!'
Lees meer ›


Syndroom van Usher: Martine moet letterlijk ogen en oren openhouden!

Receptioniste Martine Muizelaar

Martine begroet me met een stralende glimlach als ik op een zonnige meimorgen binnenstap bij de stichting MEE Amstel en Zaan in Zaandam, twee dagen in de week. Martine is het eerste aanspreekpunt voor mensen.
Lees meer 


'Als er geen structuur is, dan raakt mijn hoofd te vol'

Netwerkbeheerder Ian uit Reeuwijk

Wie Ian ontmoet, zal er geen erg in hebben dat hij op zijn werk wat meer begeleiding nodig heeft dan normaal. Want de inwoner uit Reeuwijk is in alles een uiterst vriendelijke jongeman, waar je je meteen bij thuis voelt. 
Lees meer